Σύμφωνα με τη Νέα Υγειονομική Διάταξη (άρθρο 5 της Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017, ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μαγειρεία, καφετέριες, μπαρ κτλ) για να ξεκινήσουν οποιαδήποτε νέα δραστηριότητα ή να επεκτείνουν ήδη υπάρχουσα, θα πρέπει να υποβάλουν διάγραμμα ροής και την Περιγραφή παραγωγικής διαδικασίας για την αδειοδότησή τους υπογεγραμμένα από κατάλληλο επιστήμονα, στις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Συγκεκριμένα: στις κατόψεις των σχεδιαγραμμάτων θα πρέπει να αποτυπώνεται πέρα από τη διάταξη όλων των χώρων, η συγκρότηση και ο εξοπλισμός, καθώς και αναλυτικό διάγραμμα ροής της δραστηριότητας της επιχείρησης (δηλ. η ροή των πρώτων υλών από το σημείο που εισέρχονται στην επιχείρηση μέχρι την έξοδο του προϊόντος), το οποίο να επαληθεύεται κατά τον έλεγχο από τους αρμόδιους υπαλλήλους – ελεγκτές.
Τι είναι το Διάγραμμα Ροής;
Η ροή των πρώτων υλών από το σημείο που εισέρχονται στην επιχείρηση μέχρι την έξοδο/πώληση του προϊόντος
Διάγραμμα ροής (flow diagram) ονομάζεται η απεικόνιση η οποία δείχνει πώς η πρώτη ύλη εισέρχεται στην παραγωγική μονάδα, ποια μεταποιητικά και παρασκευαστικά στάδια ακολουθεί και πώς προωθείται το τελικό προϊόν και ακολούθως ποιες παραγωγικές διαδικασίες πραγματοποιούνται παρασκευή και επεξεργασία , συσκευασία , αποθήκευση – διακίνηση – τελική διάθεση κλπ στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εμπλέκονται τρόφιμα και ποτά .
Η MTC έχει την εμπειρία και το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό (Χημικούς Μηχανικούς ΕΜΠ με MBA και PhD) ώστε αναλαμβάνει την άρτια σύνταξη της περιγραφής παραγωγικών διαδικασιών καθώς και την αποτύπωση αυτών στα διαγράμματα ροής των επιχειρήσεων τροφίμων, τα οποία είναι υποχρεωτικά τόσο για την αδειοδότηση νέων επιχειρήσεων όσο και τη συμμόρφωση υφιστάμενων επιχειρήσεων με τη νομοθεσία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (άρθρο 5 της Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017, ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017).
Σας υποστηρίζουμε στο συντομότερο δυνατό χρόνο για την περάτωση των εργασιών σας.