Call Us: +30-210-3648111  -
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ - COVID–19 & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


Τι είναι;

Η βεβαίωση συμμόρφωσης «COVID – 19 & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» χορηγείται σε επιχειρήσεις μετά από τη διεξαγωγήcovid19 εκπαίδευσης του προσωπικού σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί από τον Π.Ο.Υ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΕΤ με στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών και των καταναλωτών στις επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν βεβαίωση συμμόρφωσης «COVID – 19 & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» .


Σε ποιους απευθύνεται;

Το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.
Οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (και τα εστιατόρια εντός ξενοδοχειακών καταλυμάτων) έχουν αφενός τη δυνατότητα και αφετέρου την υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους στα νέα δεδομένα της μεταπανδημικής εποχής του COVID-19.
Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων στις αρχές της Υγιεινής και Ασφάλειας αποτελεί ισχυρή σύσταση / προτροπή:
  • του Παγκόσμιου Οργανισμόυ Υγείας, όπως προκύπτει από https://apps.who.int/iris/handle/10665/331705 (σελίδα 2),
  • του ΕΦΕΤ (Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων) στον οδηγό «COVID-19: Οδηγός Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση» (σελίδα 9),
  • της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γενικής Διεύθυνσης υγείας & Ασφάλειας των Τροφίμων, όπως προκύπτει από COVID -19 και ασφάλεια τροφίμων (σελίδα 4 ),
  • της Εγκυκλίου με Αρ. Πρωτ. 17312/Δ9.506 του Υπουργείου Εργασίας «Μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού SARS-COV-2 κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων» (σελίδα 3),
  • των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Εργασίας – ΕΛΙΝΥΑΕ «Κορωνοϊός (SARS-CoV-2) Οδηγίες και μέτρα πρόληψης σε εργασιακούς χώρους» (σελίδα 2).

Πώς υλοποιείται;

Εξειδικευμένοι επιστήμονες πραγματοποιούν σεμινάριο εκπαίδευσης των εργαζομένων της επιχείρησης. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω πλατφόρμας E-LEARNING και οπτικοακουστικά μέσα, ενώ στη διάρκεια της διατίθεται στους εργαζομένους σχετικό εγχειρίδιο.
Η διάρκεια της εκπαίδευσης υπολογίζεται σε 5 ώρες και με την ολοκλήρωσή της χορηγείται στην επιχείρηση βεβαίωση συμμόρφωσης «COVID – 19 & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ».
Η MTC συμμορφώνει τις επιχειρήσεις σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις έχοντας ως σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2, αναλαμβάνοντας την Εκπαίδευση Προσωπικού των επιχειρήσεων στα εξής θέματα:
  1. Αρχές σε θέματα «Υγιεινής και Ασφάλειας» (αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα νομοθεσίας που σχετίζονται με τον κορωνοϊό SARS-CoV-2)
  2. Οδηγίες και Μέτρα Πρόληψης με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας λόγω του COVID-19.
  3. COVID-19 και Ασφάλεια τροφίμων.

Ποια είναι τα οφέλη από τη λήψη της βεβαίωσης συμμόρφωσης «COVID – 19 & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»;

Η επιλογή βεβαίωση συμμόρφωσης «COVID – 19 & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» της MTC, από μία εταιρεία :
  • Προσδίδει προστιθέμενη αξία σε κάθε εταιρεία μέσα από την αξιοπιστία και τη δύναμη που αντανακλά το όνομα και σήμα μας (brandname) και αναδεικνύει τη δέσμευσής του να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες που προστατεύονται από την έκθεσή τους σε απειλές από τον κορωναϊό,
  • Ενισχύει τη στρατηγική της εταιρείας για την ανάπτυξη μιας σειράς δράσεων για την ευαισθητοποίηση και τη διαφύλαξη ενός προστατευμένου και άγρυπνου μικροπεριβάλλοντος από τον κορωναϊό,
  • Συμβάλλει ενεργά στην αύξηση της εμπιστοσύνης στον καταναλωτή, επισκέπτη και όλα τα εμπλεκόμενα και ενδιαφερόμενα μέρη.