Call Us: +30-210-3648111  -

ti-einai-to-logismiko-estiasis.png

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ESTIASIS

 

Τι είναι το λογισμικό ESTIASIS;

Το λογισμικό ESTIASIS είναι μια καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα δυναμικής καταχώρισης και ηλεκτρονικής διαχείρισης των υγειονομικών αρχείων (φακέλων) & τήρησης του συστήματος αυτοελέγχου HACCP των επιχειρήσεων τροφίμων.

Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται;

Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις της αλυσίδας των τροφίμων, όπως:
  • Τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, τα εστιατόρια εντός ξενοδοχειακών καταλυμάτωv και τα Catering
  • Τις επιχειρήσεις που παράγουν/ επεξεργάζονται / αποθηκεύουν / μεταφέρουν / διακινούν τρόφιμα
  • Τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο ή μετο χονδρικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, την αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική
  • Τα εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων, τα κρεοπωλεία, τα ιχθυοπωλεία, τα παντοπωλεία, τα οπωροπωλεία
  • Τα super markets, τα σχολικά κυλικεία, τα νοσοκομεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα εργοστάσια τροφίμων κλπ.


Ποια είναι τα οφέλη της χρήσης του λογισμικού ESTIASIS από τις επιχειρήσεις τροφίμων & ποτών;

  • Άμεση πρόσβαση και ασφαλής αποθήκευση των υγειονομικών φακέλων της επιχείρησης.
  • Συμμόρφωση με τις υγειονομικές διατάξεις & την ευρωπαϊκή νομοθεσία (σε σχέση με τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων).
  • Ψηφιακή καταχώριση / ενημέρωση των υποχρεωτικών υγειονομικών αρχείων της επιχείρησης.
  • On line παρακολούθηση των υγειονομικών αρχείων της επιχείρησης 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.
  • Προστιθέμενη αξία σε κάθε εταιρεία καθώς θα παρέχει πιο ασφαλή προϊόντα, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.
  • Διευκόλυνση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών στην άμεση πρόσβαση των υγειονομικών φακέλων της επιχείρησης.
  • Προστασία από την απώλεια εγγράφων.

Είναι υποχρεωτική η τήρηση κατάλληλων υγειονομικών αρχείων τεκμηρίωσης διαδικασιών & συστήματος αυτοελέγχου HACCP σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων;

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υπουργικής απόφασης Υ1γ/Γ.Π/ οικ.47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017, Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών και άλλες διατάξεις), αναφέρεται: «Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών υποχρεούνται να τηρούν τα κατάλληλα αρχεία τεκμηρίωσης διαδικασιών σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού 852/04 Ε.Ε, ανάλογα με τη φύση και το μέγεθος της επιχείρησης». Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υπουργικής απόφασης Υ1γ/ Γ.Π/οικ.47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017, Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών και άλλες διατάξεις), αναφέρεται : «Οι υγειονομικά υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών οφείλουν να εγκαθιστούν, να εφαρμόζουν και να διατηρούν διαδικασίες που βασίζονται στις 7 αρχές του HACCP, οι οποίες θα προσαρμόζονται ανάλογα με την επικινδυνότητα και το μέγεθος της επιχείρησης. Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών πρέπει να ακολουθούν τους Κανόνες Ορθής Υγιεινής Πρακτικής εφαρμόζοντας και διατηρώντας πάγια διαδικασία ή διαδικασίες βάσει των αρχών HACCP».