Call Us: +30-210-3648111  -

Εκπαίδευση & πιστοποίηση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων

Τι είναι;

Η εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων τροφίμων στις αρχές της Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων αποτελεί νομική υποχρέωση, όπως προκύπτει από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 852/ 2004 και τα άρθρα 5 & 9 της ΥΑ Αριθ.Πρωτ.Υ1γ/Γ.Π/οικ.96967 - 8/10/2012.

Τα σεμινάρια αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων, βάσει της διαδικασίας που περιγράφεται στην Υπουργική Απόφαση 14708/17-08-07.


Πώς υλοποιείται;

Ο πιστοποιημένος σύμβουλος πραγματοποιεί σεμινάριο εκπαίδευσης των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με οπτικοακουστικά μέσα, ενώ στη διάρκεια της διατίθεται στους εργαζομένους σχετικό εγχειρίδιο. Η διάρκεια της εκπαίδευσης υπολογίζεται σε 10 ώρες και με την ολοκλήρωσή της χορηγείται πιστοποιήση εκπαίδευσης σε κάθε εκπαιδευόμενο.